Sernik na zimno z serków homogenizowanych

Lekki sernik na zimno z serków homogenizowanych i galaretki na biszkoptach podłużnych. Sernik wzbogaciłam dodatkiem brzoskwiń i truskawek. Smaczny, orzeźwiający i łatwy do przygotowania.
Składniki:
- 2 galaretki truskawkowe
- 1 galaretka brzoskwiniowa
- 2 serki homogenizowane waniliowe (każdy po 150g)
- 4 połówki brzoskwiń z puszki
- 300g truskawek
- 300g biszkoptów podłużnych
Sposób przygotowania:
- Galaretkę truskawkową rozpuścić w 1 ½ szklance gorącej wody. Ostudzić.
- Truskawki umyć, osuszyć i odszypułkować. 200g truskawek pokroić w drobną kostkę.
- Tortownicę o średnicy 26cm wyłożyć biszkoptami.
- Ostudzoną galaretkę wymieszać z jednym serkiem. Gdy zacznie tężeć dodać truskawki i wylać na biszkopty. Wstawić do lodówki.
- Galaretkę brzoskwiniową rozpuścić w 1 ½ szklance gorącej wody. Ostudzić.
- Gdy galaretka z serkiem zastygnie, wyłożyć kolejną warstwę biszkoptów.
- Brzoskwinie pokroić w drobną kostkę.
- Ostudzoną galaretkę wymieszać z drugim serkiem. Gdy zacznie tężeć dodać brzoskwinie i wylać na biszkopty. Wstawić do lodówki.
- Gdy galaretka z serkiem zastygnie, udekorować górę sernika pozostałymi truskawkami.
- Galaretkę truskawkową rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody. Ostudzić. Gdy zacznie tężeć wylać na truskawki.
![]() |
Liczba porcji: |
około 12 |
![]() |
Trudność: | średnie |
![]() |
Koszt: | wysoki |
Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą przekazywane żadnym innym podmiotom.
Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby jak również zażądać usunięcia wysłanego komentarza.
Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz...
The comment will be refreshed after 00:00.