Bezglutenowe ciasteczka z masła orzechowego

Proste ciasteczka, tylko z 3 składników do przygotowania w 15 minut. Ciasteczka są słodkie i smakują intensywnie masłem orzechowym. Od masła są również dość tłuste.
Składniki:
- 200g masła orzechowego (z kawałkami lub bez)
- 70g cukru pudru
- 1 jajko
Sposób przygotowania:
- Masło orzechowe przełożyć do miski. Dodać jajko i cukier puder. Wymieszać łyżką na gładką masę.
- Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Z masy formować albo małe kulki, układać je na blachę i robić widelcem wzorek, albo wykładać kleksy przy pomocy dwóch łyżeczek.
- Piec w nagrzanym piekarniku ok. 15 minut, na złoty kolor w temperaturze 180°C.
Smacznego.
![]() |
Czas przygotowania: |
ok. 10 minut |
![]() |
Czas pieczenia: |
ok. 15 minut |
![]() |
Liczba sztuk: |
ok. 15 (ciasteczka nakładane łyżeczkami), ok. 20 ze wzorkiem w kratkę |
![]() |
Trudność: | łatwe |
![]() |
Koszt: | niski |
Ciasteczka z masła orzechowego bez kawałków formowane przy pomocy dwóch łyżeczek:
Ciasteczka z masła orzechowego bez kawałków. Wzorek zrobiony widelcem:
Ciasteczka z masła orzechowego z kawałkami. Masa formowana w kulki:
Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą przekazywane żadnym innym podmiotom.
Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby jak również zażądać usunięcia wysłanego komentarza.
Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz...
The comment will be refreshed after 00:00.