Babeczki z batonikami Bounty i malinami

Po upieczeniu „Sernika czekoladowego z batonikami Bounty“ pozostało mi trochę batoników, więc postanowiłam upiec babeczki z tymi batonikami, a że do kokosu pasują maliny, dlatego do każdej babeczki dodałam jeszcze malinę. Babeczki wyszły fajne, lekkie i wilgotne. Są dobre same lub oprószone cukrem pudrem.
Składniki:
- 125g masła
- 125g cukru
- 2 łyżeczki cukru waniliowego
- 2 jajka
- 250g mąki pszennej
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
- 100ml mleka
- 200g batoników Bounty (= 7 sztuk mini Bounty)
- ok. 15 sztuk malin (mogą być mrożone, wtedy malin nie rozmrażać)
- cukier puder do posypania
Sposób przygotowania:
- Batoniki Bounty pokroić w cienkie paski.
- Miękkie masło utrzeć mikserem z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dalej miksując dodawać po jednym jajku.
- Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Zmniejszyć obroty miksera i dodawać stopniowo na przemian mąkę i mleko do ciasta.
- Mikser wyłączyć i delikatnie wmieszać batoniki.
- Formę na muffinki wyłożyć papilotkami. (Wychodzi ok. 15 babeczek). Ciasto wyłożyć do formy. W każdą babeczkę wcisnąć w środek malinę.
- Piec w nagrzanym piekarniku ok. 25 minut, do zarumienienia, w temperaturze 180°C.
![]() |
Czas przygotowania: |
około 30 min. |
![]() |
Czas pieczenia: |
około 20 min. |
![]() |
Liczba sztuk: |
ok. 15 |
![]() |
Trudność: | łatwe |
![]() |
Koszt: | średni |
Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą przekazywane żadnym innym podmiotom.
Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby jak również zażądać usunięcia wysłanego komentarza.
Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz...
The comment will be refreshed after 00:00.