Bułeczki z czekoladą

Słodkie bułeczki z dużą ilością czekoladowych kawałków. W sam raz na drugie śniadanie lub przekąskę. Najlepsze, gdy są lekko ciepłe i czekolada się rozpływa. Świeże mają chrupiącą skórkę.
Składniki:
- 100g gorzkiej czekolady (lub mlecznej)
- 250g mąki pszennej
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
- 50g cukru
- szczypta soli
- 125g twarożku śmietankowego, twarogu z wiaderka lub quarku
- 75ml mleka
- 75ml oleju
- trochę mleka do smarowania bułek
Sposób przygotowania:
- Czekoladę pokroić w kostkę.
- Resztę składników zagnieść szybko na jednolitą masę (ręką lub robotem kuchennym, używając haka do zagniatania ciasta). Dodać kawałki czekolady i wymieszać.
- Ciasto podzielić na 10 części. Z każdej uformować bułeczkę. Bułki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować mlekiem.
- Piec w nagrzanym piekarniku ok. 20 minut w temperaturze 200°C.
Przepis pochodzi ze strony: www.huettenhilfe.de, „Schokobrötchen”.
![]() |
Czas przygotowania: |
około 15 min. |
![]() |
Czas pieczenia: |
około 20 min. |
![]() |
Liczba sztuk: |
10 |
![]() |
Trudność: | łatwe |
![]() |
Koszt: | niski |
Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą przekazywane żadnym innym podmiotom.
Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby jak również zażądać usunięcia wysłanego komentarza.
Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz...
The comment will be refreshed after 00:00.