Batony owsiane fit


Zdrowe batony owsiane, energetyczne, bez pieczenia, cukru, glutenu i laktozy. Przekąska, która dodaje energii.
Składniki na ok. 12 sztuk:
- 65 g migdałów (całych, ze skórką)
- 35 g pestek z dyni
- 90 g suszonych owoców np. daktyli, moreli, rodzynek
- 2 łyżki oleju kokosowego, temperatura pokojowa
- 50 ml soku jabłkowego
- 2 łyżeczki cynamonu
- 200 g płatków owsianych (w wersji bezglutenowej proszę wybrać bezglutenowe płatki owsiane)
Sposób przygotowania:
- Migdały, pestki, suszone owoce i olej zmiksować w malakserze, Thermomixie itp. (W Thermomixie 10s./ obr. 6).
- Dodać sok jabłkowy i cynamon. Płatki owsiane dodawać stopniowo, aż powstanie zbita masa. (Thermomix ok. 20s./ obr. 5).
- Masę rozwałkować między dwoma papierami do pieczenia i pokroić na kawałki. (Ja rozwałkowałam masę, a później gniotłam/ ściskałam ją rękami formując prostokąt, bo masa lekko się kruszyła).
Źródło: Przepis pochodzi z książki "Süsses ohne Frust" Ulrika Hoffer.
![]() |
Całkowity czas przygotowania: |
|
![]() |
Ilość sztuk: |
ok. 12 |
![]() |
Trudność: | łatwe |
![]() |
Koszt: | wysoki |


Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą przekazywane żadnym innym podmiotom.
Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby jak również zażądać usunięcia wysłanego komentarza.
Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz...
The comment will be refreshed after 00:00.
Napisz pierwszy komentarz do tego przepisu!