Lody z creme fraiche

Szybkie lody bez maszyny z Crème fraîche i mleka skondensowanego słodzonego. Do przygotowania tych lodów można wykorzystać kupną śmietanę Crème fraîche lub przygotowaną z tego przepisu: Creme fraiche.
Lody są słodkie z lekką, kwaskową nutą. Smakiem przypominają nam białą czekoladę ;).
Robiłam również te lody z dodatkiem ziarenek z wanilii, ale smakowo nie wyczułam żadnej różnicy.
Składniki:
- 400g mleka skondensowanego słodzonego
- 450g Creme fraiche (kupna lub z przepisu: Creme fraiche)
Sposób przygotowania:
- Mleko skondensowane słodzone i creme fraiche przełożyć do miski. Wymieszać trzepaczką na gładką masę.
- Gotową masę przełożyć do formy keksowej wyłożonej folią spożywczą lub innego pojemnika przeznaczonego do mrożenia. Masę przykryć z góry folią spożywczą lub pokrywką i wstawić do zamrażalnika na co najmniej 4 godz. (Jeśli lody przebywają długo w zamrażalniku, dobrze jest je wyciągnąć na ok. 10- 15 min. przed podaniem, aby nieco zmiękły).
Smacznego.
Źródło: Przepis pochodzi ze strony: moeyskitchen.com
Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą przekazywane żadnym innym podmiotom.
Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby jak również zażądać usunięcia wysłanego komentarza.
Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz...
The comment will be refreshed after 00:00.